Ekologisk och hälsosam kost

by Irma Svensson

Att hälsa spirar inifrån kroppen och att vi alla är högst individuella när det kommer till hur vi fungerar och hur vi reagerar på vad vi stoppar i oss är ett faktum. Näring tillför din kropp energi och balans, men förutom det, vill de flesta gärna att det man äter är nyttigt och inte tillför kroppen onödiga slaggprodukter. Att det man äter dessutom har en sådan liten miljöpåverkan som möjligt, är också något allt fler kommit att bry sig om.Grönsaker

Nyttigt och närodlat

Populariteten för närproducerad mat och förståelsen för hur viktigt det är blir allt mer utbrett i samhället. Det man ska lägga till minnes är att detta inte för den skull per automatik betyder att maten är ekologiskt odlad. Trots detta är miljöpåverkan dock många gånger mindre än andra alternativ, då transportsträckorna minskar, men även här behöver så inte vara fallet. Det gäller att paketera och samtransportera på rätt sätt.

Ekologisk hälsokost

Ett annat populärt inslag i debatten är ekologisk hälsokost. Så som namnet ger till känna, är det hälsokostprodukter tillverkade på ekologisk väg. Produktantalet har rasat i höjden och dagens utbud är större än aldrig förr. Ändå skulle ekologiska hälsokostprodukter kunna komma alltför många fler till nytta än vad som för närvarande är fallet. Att det finns sidor på nätet som erbjuder detta breda sortiment kanske du redan visste? Letar du till exempel efter ett gott ekologiskt kaffe, är det inte svårare än att du söker runt online och gör en beställning. När du redan är i farten kan det vara en bra tanke att leta igenom mer av sortimentet, och på så vis förhindra att du missar något som du senare måste beställa för sig. Ett bra miljötänk gynnar alla!