För dig med ett aktivt friluftsliv

by Irma Svensson

Få saker är lika rogivande som att komma undan alla vardagsbekymmer genom att bege sig ut i den fina svenska naturen. Att vara ute i naturen är alltid trevligt oavsett om du är ensam eller med vänner och familj. Oavsett om det är för majestätiska tallar, porlande bäckar, fågelkvitter, eller ett kvällsdopp i en stillsam sjö, så gör naturen någonting med oss.

Naturens positiva hälsoeffekter

Forskning visar hur nyttigt det är för oss att komma ut i naturen. Exempelvis minskar negativa känslor som oro och stress av att vistas i naturen, medan positiva känslor och mental återhämtning ökar. Dessutom är det bra rent fysiskt att resa sig från soffan eller kontorsstolen och komma ut och promenera i naturen. Och vem kan motstå en smörgås med stekta kantareller eller en tallrik mjölk med blåbär som du plockat själv? När det kommer direkt från naturen smakar det så mycket bättre.

Skaffa rätt utrustning

På den här sidan kan du hitta allt möjligt som tar ditt friluftsliv till nästa nivå. Oavsett om det är kläder, tält, stormkök eller något annat, så blir din vistelse i naturen bättre om du har rätt material. Ju mer du kommer ut desto bättre kommer du att må.