Hitta bäst lämpade terapeut för dina problem

by Irma Svensson

Psykisk ohälsa är ett stort problem för många. Det kan kännas tufft att prata om det som får dig att må dåligt vilket leder till att du försöker få undan de jobbiga tankarna. Tyvärr är det inte alltid den bästa lösningen. Genom att prata ut med en terapeut kan du få hjälp och verktyg för att komma underfund med dina problem.

Känn dig trygg

För att du ska kunna öppna upp dig och prata om det som tynger ner dig, är det viktigt att du känner dig trygg med personen du pratar med. Även om terapeuten är utbildad så är det inte säkert att ni passar tillsammans. Därför kan du nu fylla i ett formulär och bli matchad till en passande terapeut.

Allt utifrån personliga preferenser, dina symptom samt varför du söker någon att prata mer ger dig större chans att matchas med en kompatibel person. Tillåt dig själv att öppna upp dig för att få hjälp.

Det tar tid att bli kvitt sin psykiska ohälsa. I många fall kanske du alltid kommer känna av dina problem. Just därför är det extra viktigt att söka hjälp eftersom du då kan få hjälpsamma verktyg. Du får hjälp om hur du kan komma igenom tuffa situationer.