De stora fördelarna med Matcha

by Irma Svensson

 

Har du någon gång hört talas om matcha vet du att det är tesorternas kung. Det jadegröna japanska pulvret har blivit populärt under senare år och sägs ha en rad olika fördelar både för den inre hälsan och för yttre skönhet.

Bra för kropp och knopp

Studier visar att matcha kan förbättra hälsan för hjärna och hjärta. Matcha kan förbättra ditt minne, höja din energi och skärpa din koncentration. Dessutom är den här sortens te bra för ditt hjärta eftersom det bland annat är antiinflammatoriskt och innehåller antioxidanter. Det sänker kolesterolet och därmed risken för högt blodtryck.

En grön vitaminbomb

Matcha innehåller bland annat vitamin C, selen, krom, zink, kalium och magnesium. En av fördelarna med matcha är att du inte behöver brygga just varmt te av pulvret, utan det går att använda i smoothies, godis, kakor och desserter. Det ger förutom alla nyttiga fördelar en vacker grön färg.

Inte så komplicerat som det verkar

Det har från början funnits en rad olika råd och kurser om hur matcha ska intas, under särskilda ceremonier. Men som tur är behöver man inte skriva in sig på en teceremoni för att få njuta av det gröna guldet. Idag kan du handla direkt online och sedan är det upp till dig hur det ska avnjutas.