Börjar du bli tunnhårig?

by Irma Svensson

Det finns olika faktorer i din livssituation som kan leda till att du tappar hår. Sjukdom, ålder och stress sägs vara tre orsaker. Vad ditt håravfall än beror på finns det hjälp att få.

Orsaker till tunnhårighet

Många människor upplever att håret tunnas ut med åldern. Detta är mest uppmärksammat bland män men det händer även att kvinnor drabbas. Även om det är normalt är inte alla redo att acceptera ett liv med tunt hår. Här finns mer information om håravfall.

Behandling av tunnhårighet

Det finns olika sätt att tackla din tunnhårighet. Det första du kan göra är att kontakta vården för att utreda att sjukdom inte ligger bakom håravfallet. Det kan kännas bra att utesluta näringsbrist. Det finns faser i livet då du tappar mycket hår, ett exempel är kvinnor en tid efter att de fött barn. I dessa fall kommer håret för det mesta tillbaka med tiden. Det är vanligt att man testar olika huskurer och kosttillskott för att stärka håret och hårtillväxten vilket kan ge varierande resultat. Det finns även nya spännande metoder att prova, till exempel via den här sidan. Här finns tips på hur du kan uppnå bästa resultat.