Pröva på rawfood

by Irma Svensson

Om du aldrig tidigare hört talas om rawfood är det nu hög tid för detta! I det här inlägget får du mer vetskap om begreppet och några handfasta tips på hur då går tillväga om du vill börja integrera dieten i din vardag.rawfood

Vad är rawfood?

Rawfood handlar om att i allt större grad äta sådan mat som inte processats på något vis. Tanken är att mycket av näringen går förlorad vid vissa typer av tillagningsmetoder. Inom rawfood är den hösta tillåtna temperaturen för maten 42 grader Celsius, eftersom man helt enkelt kommit fram till att det är ikring dessa gradantal som maten börjar förlora positiva egenskaper och näringsämnen. Några exempel på typer av rawfood är frukt, bär, grönsaker, linser, alger, frön, vissa sädesslag, och så vidare.

Starta med en rimlig målsättning

För dig som nu blivit lite nyfiken på att börja med rawfood så rekommenderar vi att ta det varligt och att göra en övergång som sker gradvis. Det vanliga brukar vara att man från början byter ut ett mål om dagen, som exempelvis frukost eller lunch, och att man därefter kan känna av hur det känns och möjligtvis utöka dieten ytterligare.

Vart handlar jag?

Det finns lite olika ställen att få tag på bra rawfood-produkter, men det går bland annat att få tag på via vanliga välsorterade matvarubutiker samt nischade webbshoppar, vilket gör att det verkligen inte rör sig om några svåråtkomligheter att tala om. Den som vill får enkelt tag på det dom söker och kan därigenom snabbt genomgå en förvandling i vardagen mot ett hälsosammare liv och framtid.