Ta hand om din kropp

by Irma Svensson

För att du ska kunna fungera optimalt och prestera så bra du vill i livet är det viktigt att du tar hand om din kropp. Vi har endast en kropp och den kommer hänga med oss livet ut. Att gå runt med smärta tar väldigt mycket energi och kommer begränsa dig i din vardag. Ta hand om kroppen både genom bra mat och fysisk aktivitet.

Goda kostvanor

Vad vi stoppar i oss är väldigt viktigt för vår hälsa och påverkar mycket hur vår kropp mår. Exakt vilken kost som är den bästa går inte att säga, då det varierar mellan olika människors förutsättningar och behov. Men att äta näringsrik mat, mycket grönt och lagom mycket ger dig bra förutsättningar för ett friskt liv. Kom ihåg att hälsosam mat absolut inte behöver vara dyrt. Förösk att laga storkok så det finns kvar för fler dagar.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet är en annan viktig faktor för att ta hand om din kropp. För god hälsa bör du vara fysisk aktiv minst 150 minuter i veckan. Det är inte ovanligt att få ryggskott, både vid stillasittande och om du börjar träna. Försiktig rörelse kommer att hjälpa dig läka ryggskottet snabbare, men du kan också gå till en naprapat för att få den hjälp du behöver. Det gäller att du snabbt är tillbaka till dina träningsrutiner.

Träning, kost och hälsa

Denna treenighet är viktig för oss och det gäller att vi skapar oss goda rutiner för både kost och fysisk aktivitet. När vi får en balans på detta så kommer vi att må så mycket bättre. Om du har det kämpigt så försök att skaffa dig träningskompis eller någon som kan detta med kost. Hjälp varandra att få in bättre rutiner i livet. Du aknske kan hjälpa din kamrat med något annat som den behöver hjälp med och som du kan bättre.