Hur gör vi för att må bra

by Irma Svensson

Många gånger så lever vi ett hektiskt liv och kanske till och med har svårt att hinna med både lunch och middag. Detta är inte speciellt hälsosamt utan vi måste försöka tänka på hur vi lever och hur vi gör för att må bra eller i alla fall bättre än vi kanske gör.

Träning

Mat, träning och vila är de viktigaste komponenterna för ett hälsosamt liv. Det gäller att vi äter rätt och att vi rör på oss därefter. Inkomster och utgifter kan man se mat och träning som. Gör man av med energi så måste man få den från någonstans och det är där maten kommer in i bilden. När vi äter rätt föda så gäller det att vi får ut så mycket som möjligt från den träning vi gör.

Mat

Se till att laga så näringsriktig mat som möjligt när du tränar. Det är viktigt att äta bra mat annars också men om du tränar så är det än viktigare. Vad du stoppar i dig är viktigt för din uppbyggnad av dina muskler och för din kropp. Att ge sig ut i löpspåret direkt efter en kraftig middag ger inte bästa effekt. Se till att två timmar innan du tränar få i dig kolhydrater och protein.

Vila

Vila är också ett måste för återhämtning och att kroppen ska kunna få varva ner i rätt takt. Det finns massor som man kan pyssla med när man vilar. Det kan vara att se på någon skön film eller att hitta något intressant att spela på någon av de flera casinosajter som finns. Det finns mängder av saker som du kan göra online så du kommer garanterat hitta något att göra som du gillar.

Återhämtning

Återhämtning är viktigt för att din kropp ska orka med allt du företar dig, såväl på jobbet som när du tränar. Det kan finnas en risk att du tränar för mycket och något går fel. Då kan det ta än längre tid att komma tillbaka till det normala om något går sönder i dig. Det är viktigt att du värmer upp ordentligt och ser till att du har träningsfria dagar så kroppen hinner göra nytta av den träning du gör.