Ge dig själv goda vanor

by Irma Svensson

Att vi bara har en kropp är vi nog alla medvetna om. Det gäller att man ger sig själv goda vanor och skapar rutiner som är bra för oss. Träning, kost och hälsa är något som fäljs åt och om man konstant tänker på hur man behandlar sin kropp så kommer man förr eller senare att fått rutiner som nästintill går av sig själv.

Att ta hand om sin kropp är viktigt. Ge dig själv goda kost- och träningsvanor så kommer du att hålla mycket längre upp i åldern. Ju tidigare du börjar desto enklare blir det. Men det är aldrig för sent att börja röra på sig och att bryta dåliga vanor. Se till att börja i liten skapa både då det kommer till förändring för träning och kost. Om du inte tränat så mycket tidigare så kan promenader vara en bra start. Se till att alltid börja dagen med en hälsosam frukost.

Efter du hållit på ett tag, det kan vara månader, ja upp mot ett år så kanske du ska börja träna något annat. Det finns många bra träningsformer och cykel kan vara en rätt skonsam träningsform att börja med. Under året som gått så kanske du har fått in tider för dina matvanor. Det är viktigt att man försöker äta på samma tider varje dag och både äta frukost, lunch och middag. Mer grönsaker på tallriken gör dig också gott. Ett äpple eller annat kan du ta som mellanmål.